Sastanci sa partnerima

29. mart 2012.

29.03.2012. u 11 časova u prostorijama VPTŠ odrzan je sastanak sa internim partnerom TV Lav. Na sastanku, ispred TV Lav, bio je prisutan direktor Ranko Stanković, a ispred VPTŠ direktor Ljubica Diković, koordinator Nebojsa Ivković i tehnicki sekretar Zorica Tanasković.

U razgovoru smo otvorili temu o tome kakav stručni profil kadrova je potreban za rad na TV. Dosli smo do zakljucka da je za rad jedne TV potreban sledeci kadar: novinar, montažer, dizajner zvuka, snimatelj, režija, marketing, kao i Web dizajner za potrebe održavanja sajta.

Direktor TV Lav g-din Stanković posebno je istakao potrebu za razvojem Internet TV, gde bi se na jedan server slivali razni video materijali na osnovu kojih bi mogle da se prave emisije koje bi bile emitovane u okviru noćnog programa.

Konstatovali smo da rad na TV omogućava zapošljavanje i osoba sa invaliditetom, tj. mogli bi poslove za potrebe televizije odradjivati kod kuće.

Dogovoreno je da studenti VPTŠ mogu da dolaze na praksu na TV Lav gde bi im postojeci kadar izašao u susret.

Direktor TV Lav je prilikom upoznavanja sa našim studijskim programom Informatika rekao da velikim delom pokriva ono što je potrebno za školovanje željenog kadra. To potvrđuje i činjenica da nekolocina diplomiranih studenata VPTŠ veoma uspešno izvode poslove TV montaže, realizacije programa i marketinga na toj televiziji.

Na kraju sastanka direktor TV Lav g-din Stanković je pokazao raspoloženje da se uspostavi šira saradnja izmedju VPTŠ i stručnog tima TV Lav.